Website laten maken

website laten makenZonder website wordt u vandaag de dag niet gevonden. Vrijwel iedereen googelt als hij of zij iets wil weten of op zoek is naar een bepaald type bedrijf. Biedt u diensten of producten aan, dan is het essentieel om een eigen website te hebben. Dan is een website laten maken de volgende stap. En een website laten maken, daar is iedereen wel toe in staat. Toch is het verstandig om een aantal zaken goed in de gaten te houden, als u zegt, ik wil een website laten maken. Immers, het aanbod van websitemakers is zo groot, dat u door de bomen vaak het bos niet meer ziet.

Webshop

Allereerst is het verstandig om op papier te zetten wat u precies wil. Wilt u een online-shop opzetten of alleen reclame maken voor uw bedrijf? Als u kiest voor een online-shop, dan is het raadzaam om in zee te gaan met een bedrijf dat de nodige ervaring in huis heeft. U kunt ook een webshop benaderen waar u als klant tevreden over bent. Schrijf een vrijblijvende mail en vraag met wie zij samenwerken. Een webshop beheren is vandaag de dag redelijk eenvoudig te maken en te bedienen. Een goede samenwerking met degene die de shop voor u bouwt, is echter wel zeer belangrijk. U moet de makers altijd kunnen bereiken in geval van calamiteiten en snel geholpen worden bij technische problemen. Daarbij speelt vertrouwen een belangrijke rol.

Website

Een website laten maken zonder directe verkoop, dus als visitekaartje van uw bedrijf, is technisch gezien eenvoudiger dan het maken van een webshop. Dat houdt niet in dat er ook bij dit model vele technische uitbreidingen voorhanden zijn. Hierbij kunt u denken aan een blog, waar bezoekers kunnen reageren, het kunnen aanmelden voor een periodieke nieuwsbrief, het eenvoudig kunnen aanvragen van een offerte, ect. Weet wat u wil. Bekijk websites van soortgelijke bedrijven in uw branche en schrijf op wat u mist op de websites, maar ook wat u goed of juist niet goed vindt. Aan de hand van die lijst bent u goed in staat om zelf aan te geven hoe uw eigen website eruit moet zien en kunt u ergens een website laten maken.

Webhosting

Veel bedrijven willen niet alleen voor u een website laten maken, ze willen ook graag dat u de webhosting bij hun doet. Webhosting heeft echter niets met het maken van een website te maken. Al u een website heeft, dan heeft u echter wel een webhost nodig. Webhosting betekent, dat u uw site op een webserver kan onderbrengen. U krijgt de inloggegevens en u kunt zelf aan de hand van een Content Management Systeem (cms) uw website onderhouden. Veel bedrijven kiezen ervoor om het maken van de website en de webshosting bij een bedrijf onder te brengen. Dat is ook verstandig, omdat u maar een aanspreekpunt heeft. Vergelijk wel de prijzen bij andere bedrijven. De uitdrukking “goedkoop is duurkoop” geldt ook in de digitale wereld. Voor niets gaat de zon op.